Havermout pannenkoekjes

Havermout pannenkoekjes

Ingrediënten:
1 ei
1 banaan
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
35 gram meel (havermeel/boekweitmeel/amandelmeel)

Deze pannenkoekjes zijn ideaal om te maken met rijpe bananen! Ik varieer vaak in de soort meel die ik gebruik (haver-, boekweit-, of amandelmeel). Mix alles (behalve het meel) in een blender of met een staafmixer. Spatel het meel erdoorheen. Bak de pannenkoekjes in wat kokosolie of ghee.

 

Variaties:
– Voeg 50 gram geraspte wortel + speculaaskruiden toe voor heerlijke carrot cake pannenkoekjes
– Voeg een eetlepel cacaopoeder toe (en nog wat pure chocoladedruppels) voor een heerlijke chocolade variant
– Voeg een hand spinazie toe voor wat extra groente!
– Zelf voeg ik vaak een extra ei toe én wat eiwitpoeder voor extra eiwitten

Dit recept maak ik vaak als ik veel rijpe bananen heb. Ze zijn heel goed in te vriezen! ❄️